Montse Vilarrasa es presenta a la reelecció com a vocal de l’IMPD

L’activista Montse Vilarrasa es torna a presentar a les eleccions al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de Barcelona en representació de la discapacitat intel·lectual. Vilarrasa ja va ser escollida vocal a les passades eleccions del 2016, convertint-se en la primera persona en situació de discapacitat intel·lectual que ocupava aquest càrrec.

La candidatura de Montse Vilarrasa neix de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD), un òrgan de transformació social i participació ciutadana per difondre i defensar els drets humans.

Lideratge femení

El treball de reivindicació de drets de Montse Vilarrasa l’ha portada a participar en l’elaboració i signatura a la seu de l’ONU a Nova York de la Declaració de dones amb discapacitats en lideratge polític i públic: cap a Pequín + 25; sent l’única dona en situació de discapacitat intel·lectual que hi va participar.

Aquesta declaració situa la inclusió i l’empoderament de les dones en situació de discapacitat com a objectius de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. D’acord amb això, insta als Estats a reforçar els seus esforços a l’hora de potenciar el lideratge de les dones en situació de discapacitat amb l’objectiu d’assegurar la seva participació en la presa de decisions públiques, promoure i protegir els seus drets, acabar amb les barreres que impedeixen exercir els seus drets polítics o eradicar la violència vers les dones, entre d’altres.

L’activitat com a vocal de la discapacitat intel·lectual de Vilarrasa s’ha centrat en fomentar l’accessibilitat cognitiva en el funcionament de l’IMPD, reivindicar els drets de les persones en situació de discapacitat i lluitar contra la discriminació, entre d’altres.

Eleccions al juny

Les eleccions al Consell Rector de l’IMPD es realitzaran al mes de juny: de l’1 al 16 de juny a través d’internet; i del 17 al 19, de forma presencial. Per poder votar és imprescindible estar inscrit al Cens Electoral de l’IMPD. Es recomana que les persones que vulguin votar s’inscriguin entre el 23 de març i el 30 de maig.

Poden votar totes les persones en situació de discapacitat i/o diagnòstic psiquiàtric de trastorn de salut mental, empadronades a la ciutat de Barcelona. Les persones majors de 16 anys voten de manera directa. Les menors de 16 anys poden votar per representació del pare/mare o tutor/a.